Két órát kell várni a röszkei határnál

röszke, m5, dugó, kilépés, határátkelő, határ, torlódás, eu, útdíj
Röszke, 2009. július 11. Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem csökkent a várakozási idő a röszkei határátkelőhely kilépő forgalmában. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.
Vágólapra másolva!

Röszkénél a várakozási idő szombaton délelőtt érte el a két órát a személyforgalomban, ami vasárnap délelőtt sem változott. Annak ellenére, hogy az átkelő teljes kapacitással működik,

kilenc kiléptetőkapun dolgoznak a Csongrád megyei rendőrök.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választani.

Magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.

A rendőrség a következő hetekben a forgalom további erősödésére számít, hiszen Nyugat-Európából a vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak.

Röszkei határátkelő MTI Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát. Arra is felhívják az utazók figyelmét: vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket.