Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán hajnalban még szórványosan, főleg keleten alakul ki zápor, zivatar; majd csökken a felhőzet, és kisüt a nap - írja a Köpönyeg.hu. Napközben a sok napsütést követően egyre magasabbra törnek a gomolyok, és főleg estétől ÉNy felől egyre többfelé várható újabb csapadék. Késő estétől, zivataroktól függetlenül megerősödik az ÉNy-i szél.

31 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására gyorsan csökken a felhőzet, és napközben már sok napsütés valószínű. Jelentősen felfrissül a levegő, a hőség mindenhol megszűnik: délután 22-28 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken délelőtt napos időre van kilátás, majd napközben megnövekszik a felhőzet, és estétől néhol már zápor is lehet. Reggel 11, délután 26 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok is előfordulnak. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Csak 20-25 fok ígérkezik.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, egy-egy záporral. Napközben fokozatosan gyengül az északi szél. 25-26 fok körül alakul a csúcsérték.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Július 12. az év 193. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 172 nap van hátra.

Ma a Dalmákat köszöntjük.

A Dalma magyar eredetű női név, Vörösmarty Mihály alkotta, eredetileg férfinévnek a Zalán futása című hőskölteményben, talán a nyelvjárási dalma szóból, aminek a jelentése: testes. Petőfi Sándor is innen vette át, mint álnevet. Női névként először Vajda Péter költő alkalmazta 1839-ben, majd később Jókai Mór.

Távkapcsoló

Az RTL Klubon jön a Szulejmán, mint rendesen, a TV2-n ez idő tájt egy klasszikus westernt tekinthetünk meg, érkezik A Jó, a Rossz és a Csúf. A Duna TV a Könyörtelen idők című magyar, II. világháborús drámát adja 22.35-től, az HBO folytatja az új Twin Peakset, az Ozone TV-n a Vad Indiát ismerhetjük meg.

Heti mozipremierek

  • Baywatch
  • A majmok bolygója: Háború
  • Én és a mostohám