Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtök hajnalban mindenütt csökken a felhőzet, napközben már sok napsütésre számíthatunk - írja a Köpönyeg.hu. Az ÉNy-i szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Megszűnik a hőség, mindenhol felfrissül a levegő: 22 és 27 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Hidegfronti hatás valószínű.

Pénteken délután ÉNy felől megnövekszik a felhőzet, és egy-egy zápor is előfordul. Estétől újra megerősödik a légmozgás. Reggel 10 délután 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, inkább csak ÉK-en, K-en alakul ki újabb zápor, vagy zivatar. Mérsékelt marad a felmelegedés: 22-27 fok ígérkezik.

Vasárnap többórás napsütésre, mérséklődő szélre van kilátás. 26 fok körül alakul a csúcsérték.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Július 13. az év 194. (szökőévben 195.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 171 nap van hátra.

Ma a Jenőket köszöntjük.

A Jenő férfinév az egyik magyar honfoglaló törzs nevéből származik, török eredetű, a jelentése az utónévkönyv szerint tanácsadó, bizalmas, miniszter. A török nyelvekben azonban a yeni szó általánosan „új"-at, átvitt értelemben „ifjút" jelent (prototörök *jeŋi, orkhoni ótörök jaŋɨ, török jeni, vö. young), illetve „győz" (középtörök jeŋ-, prototörök *jẹŋ-), így a mai magyar „Győző" keresztnévvel azonos.

Távkapcsoló

A TV2-n A szultána, az RTL Klubon a Helyszínelők folytatódik, a Duna TV-n pedig a Tóth János újabb része után az Addams Familyn is nevetgélhetünk. A Viasat3-on 21 órakor indul a Chloe - A kísértés iskolája című thriller, a Life TV-n Meztelen szerelem vár ránk ugyanekkor.

Heti mozipremierek

  • Baywatch
  • A majmok bolygója: Háború
  • Én és a mostohám