Fizettek volna az őrnek, ha bevisz egy telefont a börtönbe

Vágólapra másolva!
Megpróbált megvesztegetni egy börtönőrt egy volt rab és társa. Azt kérdezték tőle, hogy mennyit ér meg neki, hogy bejuttasson egy csomagot. A férfi azonnal jelentette, ami történt. 
Vágólapra másolva!

A volt rab és egy ismerőse azt szerette volna, hogy a szombathelyi börtön egy őre telefont vigyen be a börtönbe.

- meséli az őr, akit meg akartak vesztegetni.

Forrás: Bv

A férfi a ház előtt várta meg Kovács Balázst, és a kocsijához kísérte. Közben érkezett meg a volt rab, aki felismerte az őrt. A korábbi fogvatartotton látszott, hogy nem örül annak, hogy a társa éppen ezt az őrt választotta ki a feladatra.

Ennek ellenére a két férfi elmondta, hogy egy memóriakártyát vagy egy mobiltelefont akartak bejuttatni - mondja Kovács.

- teszi hozzá.

A két férfi még egyszer megpróbálta rávenni Kovácsot arra, hogy bevigye a csomagot, de az őr hajthatatlan volt. Miután a két férfi elment, az őr beült a kocsijába, és azonnal jelentette a történteket.

Az egyik börtönpszichológus szerint nem túl gyakoriak a hasonló esetek, előfordul, hogy egy rab be akar csempésztetni valamit az őrökkel.


Végh József azt mondja, lehet, hogy az okok soha nem derülnek ki.

Néhány hónapja egy budapesti börtönben is le akart fizetni egy őrt egy rab. Ő azt szerette volna, hogy a börtönőr órákat vigyen be, amikkel kereskedhet.

A vád szerint a rab először pénzt akart adni az őrnek. Azt ígérte, hogy ha beviszi az őr az órákat, akkor osztoznak a bevételen.

Ez az őr is jelentette a történteket, ahogy később azt is, hogy a rab megpróbálta rábeszélni, hogy vonja vissza a vallomását.

Tóth Tamás, a büntetés-végrehajtás országos vezetője a kinevezése után az Origónak adott először nagyinterjút. Akkor azt mondta,

Azt is elmondta, hogy olyannal is találkoztak, amikor kolbászba töltve próbáltak telefont becsempészni a börtönbe.