Ellenőröket rabolt egy taxis Budapesten

Vágólapra másolva!
A négy adóellenőr számlát kért a fuvar után, de a sofőr őket foglyul ejtve továbbhajtott - hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben.
Vágólapra másolva!

A taxis a Blaha Lujza téren várakozott, amikor a négy navos nő, odalépett hozzá és fuvart kértek. Az adóellenőr munkatársai a taxist a vizes világbajnokság miatt ellenőrizték. A sofőr az ellenőröket elvitte az úticéljukhoz,

átvette a pénzt, de a számlát és a visszajárót nem adta oda.

Az adóellenőrök felmutatták az igazolványaikat, jegyzőkönyvet vettek fel és kérték a taxis okmányait. Azonban a taxis azt mondta, neki erre nincs ideje, mert a reptérre kell mennie és azonnal elindult az autóval.

A sofőr állítólag olyan gyorsan hajtott a városban, hogy az ellenőrök ki sem tudtak szállni a kocsiból.
A foglyul ejtett nők többször felszólították a férfit, hogy álljon meg, de nem tette meg. Amikor a nők kijelentették, hogy rendőrt hívnak, állítólag kinevette őket.

A taxis végül 10 perc után félrehúzódott. A helyszínre rövid időn belül megérkeztek a rendőrök is, akik a férfit azonnal őrizetbe vették. Az ügyet gyorsított eljárással bíróság elé vitték.

A bíróságon a férfi nagyon zaklatott volt, a könnyeivel küszködött és az ájulás szélén állt. Zavarában a szemüvegét törölgette az 54 éves taxis.

A bíróság halmazati büntetésül 312 óra közmunkára és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.


Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyészség súlyosabb büntetést kért.

Tavaly is történt egy hasonló eset, akkor egy Uber sofőr rabolt el adóellenőröket.

- mondta a Tényeknek a NAV szóvivője, Kiss Péter András

Akkor az uber sofőrje azt mondta, attól tartott, hogy leveszik az autója rendszámát. Nem jogerősen 720 ezer forintos pénzbüntetést kapott.