Értelmetlenné és haszontalanná vált az MSZP és a DK hallgatása a Czeglédy-ügyben, miután Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását meghosszabbították – mondja a Fidesz.

A kormánypárt közleményében azt írta, a bírósági döntés világosan megmutatja, hogy a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottjai komoly bűncselekményt követtek el. A nagyobbik kormánypárt szerint itt az ideje, hogy az MSZP és a DK a nyilvánosság elé álljon és válaszoljanak a Fidesz korábban feltett kérdéseire.

Vagyis, hogy került-e a hárommilliárd forintból az MSZP-hez vagy a DK-hoz, valamelyik párt politikusához, illetve milyen szerződéseket kötött a két párt Czeglédy Csabával. Választ szeretnének kapni arra is, hogy Botka Lászlón és Gyurcsány Ferencen kívül más baloldali politikussal is állt-e kapcsolatban Czeglédy Csaba.

Czeglédy CsabaForrás: MTI

A Czeglédy-ügyben összeállt Botka-Gyurcsány koalíció miért hallgat, amikor politikusa diákokat felhasználva, erkölcstelen módon bűncselekményt követett el - teszi fel a kérdést közleményében a Fidesz.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezette, munkaerő-közvetítő Humán Operátor Zrt. köré épülő céghálózat 2013 és 2016 között hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét több ügyben is elvállalta.