Martin Schulznak, a német szociáldemokraták vezetőjének inkább saját pártjával, nem pedig Magyarországgal kellene foglalkoznia, hiszen a PD három tartományi választáson is vereséget szenvedett - reagált Szijjártó Péter az országot bíráló szavakra.

A német kancellárjelölt a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében azt mondta: Németország fizeti be a legtöbb pénzt a közös költségvetésbe, a legnagyobb haszonélvezők között pedig ott van Lengyelország és Magyarország, két tagállam, amely "megtagadta a szolidaritást a menekültkérdésben".

Martin Schulz, a német szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje ismerteti a Németország és az EU jövőjéről szóló pártprogramot az SPD berlini székházában 2017. július 16-án. Németországban szeptember 24-én tartanak szövetségi parlamenti választásokat.Forrás: MTI/EPA/Felipe Trueba

Martin Schulz azzal fenyegetőzöttha a költségvetés nem a szolidaritás elvén alapul, kancellárként vétót emelek a következő költségvetés ellen. Hozzátette, aki nem szolidáris és nem fogad be migránsokat, az nem számíthat Németország szolidaritására sem.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek reagált Schulz szavaira. Szerinte a német szociáldemokraták vezetője időről időre bebizonyítja, hogy mindig mindenről Magyarország jut eszébe, pedig inkább saját pártja vereségével kellene foglalkoznia.