Fákat döntött, kocsikat tört a vihar Hajdú-Biharban

Vágólapra másolva!
Másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint elsősorban kidőlt fák miatt kellett beavatkozni az egységeknek, öt-hat személygépkocsiban keletkezett kár, de személyi sérülés nem történt a vihar alatt Hajdú-Biharban.

A kataszrófavédelem közölte: az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben okozott komoly károkat, amelynek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók.

A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak és utakat torlaszoltak el.

Hajdúszoboszlón a Damjanich utcában egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

Debrecenben, a Hortobágy utcában egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar. Az István úton, több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre. Az Iparkamara utcában a villanyoszlopot döntötte ki a szél.