Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk- mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a digitalizációs sikerhez megfelelő infrastruktúra és egy megfelelő ár szükséges. Ennek érdekében pedig megalkották a Digitális Jólét Program 2.0-át, amiben több mint húsz fejlesztési irányt is megjelöltek.

A miniszteri biztos az M1-en részletesebben kifejtette, hogy a program olyan fejlesztéseket tartalmaz, mint például a vezetékes internethez, valamint az 5G mobilinternethez való hozzáférés fejlesztése. Céljuk továbbá, hogy minden településen legalább két helyen - egy közintézményben és közterületen - legyen ingyenes mobilinternet hozzáférés.

A program elsődleges célja, hogy mindenki számára elérhető és olcsó, megfizethető, jó minőségű internet-szolgáltatás legyen. Hogy ez valóban meg is valósulhasson az internet áfáját először 18 majd 5 százalékra csökkentik.