Egyre nagyobb a káosz Simicska Lajos újságjánál

Simicska Lajos
Vágólapra másolva!
A Jobbik-barát milliárdos, Simicska Lajos internetes újságja, az Index újabb vezetővel gazdagodott. Az eddigi főszerkesztő-helyettesek mellé kineveztek egy harmadikat. Egészen komikus magyarázattal indokolták a kinevezést, a másik ellenzéki propagandaoldal, a 24 pedig minderről nagy komolyan be is számolt.
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, hogy csakugyan Simicska Lajosé az Index, az addigi főszerkesztő bejelentette, hogy lemond, ha politikai nyomásgyakorlást észlel. Néhány hét múlva le is mondott, hiszen Simicska miért is tudta volna megállni, hogy ne osztogasson utasításokat. Az új főszerkesztő viszont már Simicska-ember lett, és a Jobbik-hízelgések mindennapossá váltak az újságban.

Az Indexen belüli káoszt csak fokozza, hogy váratlanul kineveztek egy harmadik főszerkesztő-helyettest is.

A magyarázat egészen vicces: a főszerkesztő szerint kellett valaki, aki sohasem ügyeletes (???), mindig elérhető, és akivel a főszerkesztő átbeszéli az aktuális ügyeket. Vagyis, ezek szerint eddig nem volt kivel megbeszélni az aktuális ügyeket, a gazdától kapott utasításokat. Igaz, Simicska utasításai közismerten olyan ellentmondást nem tűrőek, hogy túl sokat azokról nem nagyon lehet beszélni.

Simicska Lajos

Úgy tudjuk, az újabb vezető kinevezésének az az oka, hogy a szerkesztőségen belül egyre nagyobb az elégedetlenség, az idegesség a pofátlan Jobbik-befolyás miatt. Az antiszemita és korrupciós botrányokkal körülvett párt jelenléte tagadhatatlan és sok újságíró inkább a másik, baloldali ellenzéki oldalt támogatja. Az új főszerkesztő-helyettes az Index előtt a Magyar Narancsnál és a Roma Sajtóközpontban dolgozott, az őt ismerők szerint egyértelműen balliberális újságíró. A Jobbik miatt megzavarodott dolgozók megnyugtatása lesz a feladata. Forrásaink szerint

az Indexen belül egyébként nem hisznek abban, hogy bárki megnyugtatná őket, amíg Simicska a tulajdonos.

Ráadásul az új, rejtőzködő habitusú vezető az őt ismerők szerint eleve nem is lenne különösebben alkalmas erre.

Egyébként Simicska másik médiumában, a Hír TV-ben az ellenzéki nagykoalíciót Kálmán Olga egy személyben próbálja megvalósítani. Vona Gábortól a momentumos pénzgyűjtőkig minden ellenzéki megkapja tőle a hízelgést. Nyilván ezért is bukás a műsora, ezért nézik olykor fele annyian, mint az ATV hasonló beszélgetéseit. Tegnap egyébként megtalálta Kálmán Olga az ellenszert a nézőhiányra: (nem nagy meggyőződéssel) azt mondta adás közben, hogy műsorát nagyon sokan nézik. Érthető:

ennyit tud tenni a több nézőért, hogy mondogatja, sokan nézik. Igaz, ettől még nem fogják.

De térjünk vissza az Index új vezetőjéhez. A 24 azonnal beszámolt a hírről, minden fenntartás nélkül elfogadva a kinevezés komikus magyarázatát. Egyrészt azért sietett a 24 a jó hírrel, mert az ellenzéki propagandaoldalak testvériesen segítik egymást. Másrészt, a 24-nek jól jön, hogy máshol is van mozgolódás, zavaros helyzet. Sok újságíró a 24-ben kirúgásoktól fél, mások inkább állást keresnek. Miután elküldték a főszerkesztőt, különösen a hozzá kötődő emberek ijedtek meg. Közülük nem is egy korábban máshonnan elzavart dolgozó, akinek feltehetően nem lesz könnyű újabb lehetőségért kuncsorogni egy újabb helyen.