Több börtön épül Magyarországon, így egyre több börtönőrre van szükség. Csak ma 411-en vizsgáztak, ők nemsokára munkába is állnak. Köztük több fiatal lány is. Egyikük azt mondja, egyáltalán nem fél.

Tavaly kezdtek el börtönőröket toborozni, és rengetegen, több mint hatezren jelentkeztek. És csak ma több mint négyszázan vizsgáztak, köztük 87 nő.

Az új őrök többek között jogot, kommunikációt és fizikát tanultak. Az egyik frissen végzett lány azt mondja, neki az volt a legfontosabb, hogy elő lehessen lépni, és szerinte a büntetés végrehajtásban ezt a lehetőséget meg is kapja.

Ahogy fogalmaz,ha valaki komolyan gondolja, tovább tanul és kitartó ebben a szakmában, akkor idővel tiszti rendfokozatot kaphat.”

Forrás: Bv

Marosi Bettina dolgozhat majd férfi rabok között, de bizonyos feladatokat nem láthat el. Például nem motozhat meg férfi rabokat, vagy ha elő kell állítani egy rabot, azt is csak férfi végezheti. Ahogy mondja, erre ott vannak a férfi kollégák.

Azt is mondja,egyáltalán nem fél attól, hogy a börtönben, elítéltélt bűnözők között kell majd dolgozni. Ha félne nem is választotta volna ezt a munkát – teszi hozzá.

Amíg nem nyílnak meg a legújabb börtönök, az ország különböző börtöneiben dolgoznak majd a most végzettek.