Több mint kétmilliárd forintnyi fejlesztési forrást nyert a gyulai önkormányzat az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázaton- közölte Gyula polgármestere, Görgényi Ernő.

Görgényi Ernő elmondta, hogy a pályázati összeg 253 millió forintjából bölcsődéket, 167 millióból pedig óvodát újítanak fel. Egy egészségügyi intézmény és a városi közüzemi vállalat energetikai korszerűsítésére 221 millió forint jut. 125 millióból pedig egy szociális otthont alakítanak át és bővítenek.

A továbbiakban 400 millió forint áll rendelkezésre a belvíz és csapadékvíz elvezetésére, majd azt tervezik, hogy szintén 400 millióból biciklis utakat építenek fel. 212 millió forintból pedig a Gyula és Dénesmajor közötti út 1600 méteres szakaszát korszerűsítik.

A munkanélküliség csökkentését szolgáló programokra összesen 300 millió forintot költenek majd.

Gyulai Almásy-kastélyForrás: Turista Magazin/Jobbágy Zoltán

A gyulai képviselő-testület úgy határozott, hogy csaknem egymilliárd forint értékben nyújt be második körös TOP-os pályázatokat a könyvtár és a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére, a vízi turizmus és a közétkeztetés fejlesztésére, a volt relégyár rehabilitációjára, valamint körforgalom létesítésére.