Macedón újságíró: Soros folyamatos beavatkozásra készül Magyarországon

Soros György
Soros György
Vágólapra másolva!
Egy ismert macedón újságíró, Cvetin Chilimanov arról beszélt egy interjúban, hogy a magyar parlamenti választások közeledtével egyre élénkülő befolyásolási kísérletekre számít Soros György részéről. A Stop Operation Soros nevű szervezet tagja azt mondta, hogy a törekvések ellen csak úgy lehet védekezni, ha a társadalom kellő tájékoztatást kap arról, milyen radikális álláspontot képviselnek Soros György szervezetei. Arról is beszélt, hogy a milliárdos spekuláns hogyan tette be a lábát Macedóniába.
Vágólapra másolva!

Folyamatos beavatkozási kísérletek lesznek a magyar országgyűlési választások közeledtével - erre számít Cvetin Chilimanov macedón újságíró, a Macedón Hírügynökség munkatársa. A Stop Operation Soros nevű mozgalom tagja erről a Tűzfalcsoport blognak beszélt egy interjúban. Azt mondta, hogy a budapesti amerikai nagykövetség, illetve más missziókhoz tartozó diplomaták szervezhetik majd ezeket az akciókat, kiegészülve uniós tisztségviselőkkel.

- mondta.

Soros György Forrás: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Chilimanov hozzátette, hogy hiába Donald Trump az amerikai elnök, az USA adminisztrációjában az Obama-korszakból megmaradt hivatalnokok még mindig támogatják a budapesti Soros egyetemet, amely sok olyan baloldalinak ad otthont, akik nagyban hozzájárultak a régióban szervezett erőszakos tüntetésekhez.

Az újságíró egészen konkrét lépéseket is felvázolt, szerinte színlelt támadások is bekövetkezhetnek baloldali szervezetek vagy szimbolikus helyek, például emlékművek ellen, amelyeket majd megpróbálnak úgy beállítani, mintha a konzervatív párt erőszakos lenne, és elnyomná az ellenfeleit.

- magyarázta.

A macedón újságíró szerint a manipulációval szemben úgy lehet eredményesen fellépni, ha a társadalom folyamatos tájékoztatást kap a Soros György érdekeltségébe tartozó szervezetek radikális álláspontjáról. Elmondta, hogy ezek között a vezető ügy nyilvánvalóan az, hogy

Soros és a civiljei szerint Európának nincs szüksége határokra a Közel-Kelet felé.

Chilimanov ugyancsak károsnak nevezte a föderális Európa létrehozásának szándékát, amelyet a baloldal végre is hajtana, amint lehetősége nyílik rá. "Boldogan lemondanának minden szuverenitásról azért, hogy egy meg nem választott politikus irányíthasson Brüsszelből" - emelte ki. Jelezte, hogy miközben az ilyen nézetekben rejlő veszélyekre fel kell tudni hívni a figyelmet, a Soros alapítványai körüli pénzmozgásokat is nyomon kell követni.

Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

A macedón újságíró régóta foglalkozik Soros tevékenységével, az ez elleni küzdelem miatt lépett be a Stop Operation Soros nevű mozgalomba. Arról beszélt, hogy a milliárdos spekuláns az 1990-es évek elején jelent meg Macedóniában az álca mögött, hogy a Balkánon kirobbant véres háborúk befejezésében kíván segédkezni.

A Soros-szervezetek így hozzáférhettek az USA-kormányzat hivatalos forrásaihoz, valamint diplomáciai védelmet kaphattak.

Azonban időközben az látszott, hogy a Soros-szervezetek az ország feletti politikai hatalom megszerzésében érdekeltek. A macedóniai Nyílt Társadalom Alapítvány médiatermékeket, bírákat és ügyészeket támogatott, valamint kutatóintézeteket hozott létre, majd megszervezte az utcai aktivizmust is. "Valahányszor konzervatív pártok vannak hatalmon, ezek a szervezetek rendszeresen készítenek elmarasztaló jelentéseket, viszont mélyen hallgatnak, amikor a hatalmon lévő szociáldemokrata pártok visszaélnek a hatalmukkal" - jelentette ki.

Úgy fogalmazott, hogy ezek a jelentések rendre olyan területeket fednek le, amelyeket nehéz objektív módon megítélni: ilyen a sajtószabadság vagy a bírói függetlenség. Amikor a Soros-féle szervezetek megpróbáltak negatív jelentéseket készíteni a gazdasággal kapcsolatban, azokban elbuktak, mert a kedvező számokkal nem tudtak vitatkozni.

- mondta.

A macedón újságíró úgy fogalmazott az interjúban, hogy a baloldal azon dolgozik, hogy dehumanizálja a jobboldalt, és minden konzervatív szavazót embertelennek állítson be.