Bienerth: Arra kaptam megbízatást, hogy felszámoljam a barter-korszakot

MÚSZ Sajtótájékoztató, 2017.08.01.
Ez alkalomból értékeli a magyar válogatott teljesítményét, a körülményeket és magát a budapesti világbajnokságot Dr Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Dr Sós Csaba szövetségi kapitány és számos kiválóan teljesítő úszósztárunk is. 2017.08.01 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Arra kaptam megbízatást, hogy végleg felszámoljam a barter-korszakot, rend legyen a szövetségben és a sportágban. Közben bizonyos emberek lábára léphettem, de ez is azt mutatja, hogy jó úton járok - mondta Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az úszószövetség elnökségi ülésen ketten jelezték, hogy lemondanak. Így az alapszabály értelmében és az elnökség döntésképessége érdekében az elnöknek harminc napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívnia.

- mondta ezzel kapcsolatban Bienerth, hozzáfűzve: a közgyűlés időpontjáról az elnökség a közeljövőben meghozza a döntést. Elmondta azt is, számára „megdöbbentő” volt, hogy egy nappal a sikeres vb után mit forralnak ellene, de „örül” annak, hogy ez neki, és nem a szövetségi kapitánynak vagy a versenyzőknek szól.

Bienerth Gusztáv Forrás: Polyak Attila

- tette hozzá Bienerth, aki egyértelművé tette, hogy nem mond le. Megjegyezte, az elnökség a hétfői ülésén támogatásáról biztosította, a „nagypolitika” részéről pedig nem kapott arra utaló jelzést, hogy a bizalom megingott volna az irányába.

A barter-korszak említésével Bienerth nyilvánvalóan az előző elnök, Gyárfás Tamás korszakára utalt. Korábban az Origo írt a szövetségnél elvégzett könyvvizsgálói jelentés megállapításairól, illetve a Gyárfás vezette szövetség egyik vitatott ügyéről.