15 új MAN busz állt forgalomba Budapesten

2017.08.01. 10:35

Újabb 15 légkondicionált, alacsonypadlós MAN autóbusz állt forgalomba Budapesten kedden, így a nyári tanítási szünetben már mindennap kizárólag alacsonypadlós buszok közlekednek a fővárosi vonalakon - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett autóbuszokkal 73-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Így a fővárosban már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek, amelyek több mint 90 százaléka légkondicionált.

30 új MAN, és 43 új Mercedesz busz állt forgalomba

Az új, szóló MAN Lion's City A21 típusú autóbuszok légkondicionáltak, alacsonypadlósak, kamerarendszerrel felszereltek és az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők.

Ezekkel a járművekkel együtt a VT-Arriva Kft. a nyáron 30 új MAN Lion's City A21 járművet helyezett forgalomba, korábban pedig a BKV üzemeltetésében 43 új Mercedes Conecto busz kezdte meg az útját. A Fővárosi Önkormányzat tervei szerint szeptembertől további 15 új szóló MAN Lion's City A21 típusú alacsonypadlós autóbusz áll majd forgalomba.