A lakásában és egy erdőben is robbantgatott S. Ábel

Rendőrök kísérik az elfogott S. Ábelt a XI. kerületben 2017. július 28-án. A férfi onnan ismert, hogy 2013 augusztusában lövöldözött a Móricz Zsigmond körtéren egy gyorsétteremben, tettéért akkor elítélték.
Vágólapra másolva!
Információk szerint valamit a levegőbe akart repíteni S. Ábel, aki hét éve azt tervezte, hogy 22 embert meggyilkol az ELTE jogi karán, aztán magával is végez. Pénteken rablási előkészületek miatt fogták el. Akkor derült ki, hogy házibombát gyártott, amit többször kipróbált, sósavat tartott otthon és egy régi fegyvert is beszerzett. Egyértelműen készült valamire. 
Vágólapra másolva!
Rendőrök kísérik az elfogott S. Ábelt a XI. kerületben 2017. július 28-án. A férfi onnan ismert, hogy 2013 augusztusában lövöldözött a Móricz Zsigmond körtéren egy gyorsétteremben, tettéért akkor elítélték. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

S. Ábelt a terrorelhárítók fogták el pénteken a XI. kerületi lakása előtt. Akkor még csak amiatt, mert

úgy tudták, hogy rablásra készül.

A házkutatáson derült ki, hogy ennél sokkal súlyosbb bűncselekményben gondolkodik, mert

házibombát gyártott, fegyvert tartott és sósav is volt a lakásában,

amely alkalmas arra, hogy megnehezítse a nyomozók munkáját, ha a robbantás után szétlocsolják a tethelyen - tudta meg a Blikk. Ahogy az Origo is megírta, a férfi a lakásában és egy Budapest melletti erdőben is többször kipróbálta a bombáját.

Házi őrizetben készített bombát

Egy férfi lövöldözött a Móricz Zsigmond körtéren és egy gyorsétteremben Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

S. Ábelt gyilkosság előkészítése miatt 2 és fél év börtönre ítélte a Kúria 2015. júniusában, mert egy versben azt írta,

22 embert meg fog ölni az ELTE jogi karán és magával is végez.

Ezt az ítéletet az Alkotmánybíróság megsemmisítette, de amikor 2013-ban a

Móricz Zsigmond körtéren, egy gyorsbüfében lövöldözni kezdett a mennyezetre,

lecsukták.

Öt év börtönt kapott, de idén tavasszal házi őrizetbe került. Ez alatt szerezte be a régi fegyvert, a sósavat és készítette el az új robbanóanyagot.

Strassbourga akart menni az „igazáért”

Márciusban az mondta, szeretné befejezni a jogi tanulmányait és megírni az önéletrajzi könyvét. Egyébként semmi mást nem tesz, mint olvas és a macskáját simogatja.

S. Ábel az ellene huszonkétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőperén, a budapesti Kúrián 2015. június 23-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Az írással is kacérkodom, de egyelőre várok, addig nem tudok új életet kezdeni, amíg nem tisztázódom minden vád alól.

Az biztos, hogy nem hátrálok meg, Strasbourgba is elmegyek az igazamért!

Pontosan tudom, milyen eljárási hibákat követtek el az ügyemben. A gyorsétteremben történtekről egyelőre nem akarok nyilatkozni, várom, hogy mit mond ki a másodfokú ítélet. Álláspontom szerint azonban szinte semmi sem úgy történt, ahogy azt a rendőrség és az ügyészség beállítja” - mondta korábban S. Ábel.

A rablási előkészületek miatt 2 évet, a robbanóanyaggal visszaélés miatt pedig 3 évet kaphat a férfi, ha bűnösnek találják.