Felfüggesztik a kamionstopot

2017.08.04. 14:41

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a kamionok a magyarországi utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca közleményében felidézte, hogy a kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a kamionok az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak - olvasható az NFM közleményében.

Az előrejelzések szerint a következő napokban fokozódik a kánikula: többfelé 40 Celsius-fokig melegedhet fel a levegő, helyenként a leghidegebb órákban is 25 fok várható.