Beszüntették a munkát a makói gumigyár dolgozói, mert pénteken többen rosszul lettek a kazán mellett. A munkások szerint olyan forróság van a gyárban, hogy még levegőt venni is fájdalmas.


Most, kánikula idején embertelenek itt a körülmények: a kazán fala 150 fokos, a levegő, amit belélegzünk, néha szó szerint fájdalmat okoz a tüdőnkben– mesélte a Délmagyarországnak a Continantal egyik dolgozója, aki szerint ilyen körülmények között veszélyes a munka.

A lap Székely Tamástól, a vegyipari dolgozók szakszervezetének elnökétől úgy tudja, hogy pénteken többen rosszul lettek,volt, akinek vérzett az orra. A pénteki eset után az elnök azt mondta a Csongrád megyei lapnak, hogy megpróbált közvetíteni a cégvezetés és a dolgozók között, eredménytelenül.

A Délmagyar ezért felkereste a Continentalt. Nagy Mihály cégvezető azt nyilatkozta: minden megtesznek a munkások védelme érdekében; pihenőidőt és tusolási lehetőséget is biztosítanak nekik. A kazánosoknak kifizetve elengedtek 1-2 műszakot attól függően, ki mikorra volt beosztva – folytatta. Szerinte a munkabeszüntetés jogellenes és kockáztatja a cég működését.