Kisiklott két üres vasúti kocsi a budapesti Déli pályaudvaron, ahol emiatt csak korlátozottan tudnak szerelvényeket indítani és fogadni hétfő délután - közölte a Mávinform.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a tároló vágányról toltak be egy üres szerelvényt a pályaudvarra, amikor két kocsi kisiklott és azok elzárják az első hét vágányt.

A vonatok fogadása és indítása korlátozott

Emiatt a vonatok fogadása és indítása korlátozott, egyes járatok pedig csak Kelenföld állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak.

A Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Győr vonalszakaszokon közlekedő dunántúli és balatoni vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik.

A kisiklott kocsikat a késő esti órákban kezdik el beemelni a vasúttársaság szakemberei, azért, hogy a vonatközlekedést és az utasforgalmat a legkevésbé akadályozzák. Napközben is dolgoztak a forgalom fenntartása mellett.

A hajnali órákra, üzemkezdetre tervezik a helyreállítás befejezését, így várhatóan kedd hajnaltól már nem lesznek korlátozások a vonatközlekedésben.