Robbanószert állítottak elő fiatalok Nógrád megyében

2017.08.07. 19:49

Egy 17 és egy 18 éves fiút fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, a fiatalok robbanóanyagokat és robbantószereket állítottak elő, és robbantásokat is végeztek Mátramindszent külterületén - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta, hogy a 18 éves mátramindszenti és a 17 éves dorogházi fiatalt közös akcióban fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének és a nógrádi bűnügyi igazgatóságnak a munkatársai pénteken.

A házkutatásokon robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint az előállításukhoz szükséges eszközöket foglaltak le, azok egy részét a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a helyszínen megsemmisítették - tette hozzá.
Mint a sajtóreferens elmondta, a TEK felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a

18 éves fiatal mátramindszenti lakóhelyén, és a község külterületén különböző robbantásokat is végeztek.  

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a fiatalok ellen. A 18 éves fiatalt őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását. A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték.