Boros Bánk Levente, a Médianéző Kft. igazgatója szerint az MSZP-t továbbra is a Demokratikus Koalíció elnökéhez, a volt szocialista miniszterelnökhöz, Gyurcsány Ferenchez való viszonya osztja meg leginkább.

Boros Bánk Levente arról beszélt az m1 Aktuális csatornán: Gyurcsány Ferenc „továbbra is az a személy, aki, ha nem is a fizikai jelenlétével vagy a pozíciójával, de az árnyékával továbbra is rabul próbálja ejteni” az MSZP-t. A Gyurcsányhoz való viszony osztja meg valójában továbbra is a pártot, és stratégiai kérdéssé vált: „Gyurcsánnyal közösen vagy Gyurcsány nélkül” - mondta, hozzátéve: ameddig a kérdésben nem dönt az MSZP, addig ez a „vitatkozó párt” marad.  

A Gyurcsány Ferenchez való viszony osztja meg az MSZP-tCsudai Sándor - Origo

Boros Bánk Levente kifejtette: több platform létezik az MSZP-n belül, és a vita nem Botka László miniszterelnök-jelöltről, nem a programról, hanem arról szól, hogy „milyen szövetségi politikát” folytasson az MSZP.

A politológust kérdezték a Jobbik választási cenzussal kapcsolatos elképzeléséről, és ennek kapcsán arról beszélt, hogy szerinte a Jobbik néppártosodási törekvése nem tudott áttörést hozni, és éppen ezért próbálja a párt a saját korábbi szavazóit megszólítani.