A Fidesz felszólítja a Jobbikot, hogy kérjen bocsánatot a megsértett nyugdíjasoktól.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a Jobbiknak ahelyett, hogy a saját "lázálmairól" beszél, azzal kellene kezdenie, hogy bocsánatot kér azoktól a nyugdíjasoktól, akiket megsértett.

Elegünk van abból, hogy a Jobbik uszít, a nyugdíjasokat megbélyegzi és mindenfélével megvádolja. Kérjenek bocsánatot és a valóságról beszéljenek"

- tette hozzá. Hidvéghi Balázs, aki minderről Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettesének szavaira reagálva beszélt.

Az ellenzéki politikust keddi budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól is kérdezték. Staudt Gábor azt felelte: a bejegyzés figyelemfelhívás egy valós problémára, nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogyan alakulhatott ki Magyarországon "a nyugdíjasok radikalizálódnak". Kérdésre radikalizálódásnak nevezte, hogy szerinte egyre sűrűbben fordul elő, hogy nyugdíjasok "véresre verik egymást" a véleménykülönbségek miatt, egy földre kerülő 50 kilós nőt pedig egy nyugdíjas "a kis papucsával még jól megtapos". "Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (...) de ne is jussunk el idáig" - fogalmazott.