Kunhalmi Ágnesre cserélheti Botka Lászlót az MSZP

2017.08.10. 17:22

Folytatódik a szocialisták belső háborúja, egyes pletykák szerint az elégedetlen MSZP-sek már Botka László utódját is megtalálták – erről ír a Figyelő. Bár Szeged polgármestereként az egyik legsikeresebb MSZP-s politikus Botka László, úgy tűnik, népszerűsége mégsem elég ahhoz, hogy pártjában is teljes mértékben elfogadják.

Hétről hétre változnak a nevek, hogy kik lehetnek Botka László utódjai a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely után újabb név röppent fel Botka László utódaként, aki

a szocialista pletykák szerint nem más, mint Kunhalmi Ágnes

– értesült a Figyelő. A lap szerint sokan örülnének a fiatal politikus előrébb lépésének, akinek neve azután merült fel, hogy az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Hogy Kunhalminak mi lesz a feladata a kampány vezetőjeként, azt nem tudni. Ugyanis egy nappal Kunhalmi kinevezése előtt Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet jelölte ki a budapesti választási felkészülésért felelős politikusnak.

Kunhalmi Ágnes kerülhet Botka helyére, ha a szegedi polgármester visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtőlSzabó Gábor - Origo

Tóth kinevezése hadüzenet lehetett Molnár Zsoltnak, Kunhalmi ellenjelölése ezek után tovább szíthatja a tüzet az MSZP-ben, ahol Botka László és Molnár Zsolt csatája óta egyébként sem nevezhető békésnek a választási felkészülés.Molnár Zsolt korábban nyíltan kritizálta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének stratégiáját, miszerint legfeljebb egy Gyurcsány Ferenc nélküli DK-val szabadna csak összefogni. Molnár szerint azonban Gyurcsányt nem lehet megkerülni a baloldali összefogásban, és ezt be kell látni szimpátiától függetlenül.

Az utóbbi időben forrt a levegő Molnár Zsolt körülForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP két oszlopos tagjának vitájáról ír a 168 óra is. A hetilap részletesen ír arról, hogyan üzengetett egymásnak a tengerpartról Botka László és Molnár Zsolt. A tengerparti SMS-ezés eredményeként végül a két politikus Szegeden találkozott, ahol megegyeztek abban, hogy Molnár Zsolt hátrébb lép és teret hagy Botkának, akiről a Figyelő értesülései szerint már a saját pártjában is úgy beszélnek, hogy „nemhogy egymillió új szavazót nem tudott szerezni, vezetésével szinte egy százalékot sem emelkedett a párt népszerűsége.”

Az Origo úgy tudja, Újhelyi István is el tudná magát képzelni miniszterelnök-jelöltnek, és nem tett le róla, hogy Botka helyére kerüljön.