Meleg vizet kaptak a munkások a hőségben

Vágólapra másolva!
Nem volt elég, túl meleg volt, vagy poharat nem adtak a munkáltatók azoknak, akiknek a kánikula ellenére is a szabadban kellett dolgozniuk. A TV2 hírműsora, a Tények utánajárt, hogyan védekeznek a munkások a hőség ellen a paprikaföldeken és a parkokban.
Vágólapra másolva!

„Melegünk van nagyon, szakad rólunk a víz, de megállunk egy kis pihenőre. A hűvösbe megyünk a fa alá, de 11 óráig végül is elviselhető” – mondta a Tényeknek az a munkás, aki a rekkenő hőségben a paprikaföldeken dolgozott.

– panaszolta egy másik, akit a hőségriadó idején parkrendezésre küldtek ki.

Az idei negyedik hőhullám alatt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztálya az alapján ellenőrizte a vállalkozásokat, milyen munkakörülményeket biztosítanak dolgozóiknak.

304 munkáltató közül 99-nél találtak szabálytalanságokat.


A szabálytalanságok leginkább a védőital hőmérsékletéből adódtak, nyilatkozta a Tényeknek Simon Attila István, az NGM helyettes államtitkára. A reggel kiosztott ásványvizeket nehéz ugyanis délutánig hidegen tartani.

Sok cég ezért külön beszállítót keres. „Elég sokat fordulunk, mind vendéglátókhoz, mind építkezésekre, úgyhogy kánikula idején 30-40 százalékkal is megnövekszik a fogyasztás” – tette hozzá Kiss László, a Kiss Szóda Kft. ügyvezetője.