Netanjahú magyarországi látogatása jelentős lépés volt az antiszemitizmus visszaszorítása érdekében, bár „Magyarországon nincs szükség mindennapi túlélési stratégiára" – így fogalmazott a Figyelőnek adott interjújában Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija. A vezető szerint a baloldal a bevándorlókkal erősíti szavazóbázisát, míg a jobboldal inkább Izrael felé nyit.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség egyik legfontosabb célkitűzése a zsidó identitás megerősítése, ezért is tartja fontosnak a hitközség vezető rabbija, hogy a szeptemberben Óbudán nyíló Maimonidész gimnázium mellett hangsúlyt fektessenek a zsinagógákra is: további három zsinagógát terveznek Budapestre, egy központot Miskolcra és egyet Debrecenbe.  

Köves Slomó: Nem hiszem, hogy az utca embere úgy tekintett a Soros Györgyöt ábrázoló plakátokra, mint egy zsidóellenes felhívásraBielik István - Origo

A rabbi interjújában párhuzamot vont más országokkal. Köves Slomó a Figyelőben emlékeztet arra a hírre, hogy a napokban, Ausztráliában arra hivatkozva nem adtak engedélyt egy zsinagóga megépítésére, hogy nem akarnak újabb célpontokat létrehozni a terroristáknak. A vezető rabbi arra a felvetésre, hogy Európában egyre jellemzőbb, hogy a zsidóság érdekében inkább a jobboldal lép fel, azt felelte, hogy „a politikai baloldal a csökkenő szavazóbázisát egyértelműen a bevándorló rétegekkel erősíti, a másik oldalon pedig... inkább keresik a szövetséget, barátságot Izraellel."

Köves szerint ezt szimbolizálta az izraeli miniszterelnök budapesti látogatása is. Az azt megelőző Soros-plakátok körüli felháborodásról pedig azt mondta, nem hiszi, hogy az utca embere úgy tekintett a Soros Györgyöt ábrázoló plakátokra, mint egy zsidóellenes felhívásra, sokkal inkább a kapitalista spekulánst láthatta benne. A vezető rabbi arról is beszélt, hogy a hazai antiszemitizmustól aggódók félelme túlzó lehet, ugyanis ahogy ő fogalmazott: „Magyarországon nincs szükség mindennapi túlélési stratégiára".