Újraindították a vonatokat az osztrákok az esti vihar után

Vágólapra másolva!
A Nyugat-Dunántúlon pusztító csütörtök esti vihar után Zalaegerszegről még mindig késve indulnak a vonatok, az Eger-Füzesabony vonalon pótlóbuszok járnak, Hegyeshalomnál egy időre az osztrákok leállították a vonatokat.
Vágólapra másolva!

Maklár és Eger között péntek hajnalban leszakadt a felsővezeték, ezért a Füzesabony-Eger vonalon péntek délig vonatpótló buszok szállítják az utasokat – írta közleményében a MÁV.

A zalaegerszegi állomáson áramszünet

miatt nem működik a vasúti biztosítóberendezés, emiatt onnan 20-30 perces késéssel indulnak a reggeli vonatok.

Prága felől a csütörtök esti vonatok

még nem érkeztek meg

sem a párkányi, sem a szobi határállomásra. Szerelvény hiánya miatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba.

A csütörtök esti vihar után az osztrák vasút időjárási okok miatt nem fogadta és nem is indított vonatot Hegyeshalomnál Magyarország felé. A müncheni Kálmán Imre EN vonat egész éjszaka az állomáson vesztegelt, de már útban van Bécs-München felé, és már

Magyarország irányába is indítják a szerelvényeket az osztrák vasutasok.

A MÁV közleményében azt írta, a csütörtök esti nyugat-dunántúli viharok több vasútvonalon is gondot okoztak. Kidőlt fák, megsérült felsővezetékek akadályozták a közlekedést Zalaegerszeg- Zalaszentiván, Zalaegerszeg-Bak, Nagykanizsa-Zalakomár, Ukk-Őriszentpéter, Gyömöre-Győrszemere, Győrszabadhegy-Pannonhalma, továbbá Ács-Győr-Kimle-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között. Ezeken a vonalakon már menetrend szerint járnak a vonatok.