A Dunánál és a nagyobb tavaknál irtják a héten a szúnyogokat

2017.08.14. 16:55

Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor ezen a héten a Duna mentén, illetve a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén végez majd szúnyogirtást a katasztrófavédelem összesen mintegy 95 ezer hektáron.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a Balaton és a Tisza-tó környékén légi és földi, a Velencei-tónál csak légi szúnyogirtás lesz.

A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten, Dunaújváros térségében és Csongrád megyében lesznek kiterjedt szúnyoggyérítési munkálatok.

Emellett részleges kezeléseket végeznek Szolnok környékén, Veszprém és Baranya megyében, továbbá a korábban elhalasztott munkálatokat elvégzik  Debrecenben és Szekszárdon is.

A héten országszerte 95 ezer hektáron irtják a szúnyogokat.Forrás: H. Szabó Sándor


Az elmúlt hét második felében pótolták a hőségriadó miatt korábban felfüggesztett munkákat. Többek között Győr környékén, a mosoni régióban, a Dráva mentén, a Dunakanyarban és a Fertő tó térségében.  

Június óta eddig több mint 600 ezer hektáron irtották a szúnyogokat.Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az utóbbi tíz napban több Duna menti régióban - Csepel-sziget, Szekszárd, Baja és Mohács térsége - nőtt a szúnyogok száma, így ezeken a helyeken vált sürgőssé a további permetezés. 
A június elseje óta tartó központi program keretében eddig 618 ezer hektáron végeztek szúnyogirtást a szakemberek.