Megdöglötök, kutyák - ordította a rendőröknek

2017.08.17. 17:27

Kapával és kővel támadt a rendőrökre egy férfi Sajóládon. 8 év börtönt is kaphat. 

A felesége tett bejelentést az ellen a férfi ellen, aki később 

rátámadt a járőrökre is 

augusztus 3-án. A férfi a rendőrök előtt sem fogta vissza magát: akkor is agresszív volt a családjával is. A két rendőr beültette az asszonyt és a gyereket a szolgálati autóba, hogy így védjék meg a támadótól. Ezután a férfi a rendőrautóhoz lépett és megpróbálta feltépni ajtatját. A járőrök megpróbálták távol tartani a családtól, amíg az erősítés megérkezik.

Azt mondta, megöli a rendőröket

A férfi káromkodott, és halálosan megfenyegette a rendőröket. 

Aztán lefogta az egyik járőr karjait. 

A rendőr kiszabadult a férfi szorításából, aztán felszólította, hogy ne akadályozza az intézkedést. Az agresszív férfi ekkor arrébb lépett ugyan, de még mindig nem hagyta abba. 

Megfogott egy nagyobb követ, és a rendőrök felé dobta. 

Aztán az egyik udvarról egy kapát hozott ki, és azt is a járőrök felé lendítette, miközben azt kiabálta: Megdöglötök, kutyák!" Ahogy a férfi közeledett a rendőrök felé, az egyikük elővette a szolgálati fegyverét, erre a férfi a földre dobta a kapát. 

Hiába szólították fel a rendőrök, az agresszív támadó elhagyta a helyszínt, és megpróbált elrejtőzni, végül rátaláltak"  - olvasható a rendőrség oldalán.

Akár 8 évet is kaphat

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen. Ha bűnösnek találják, akár 8 évet is kaphat.