Parkolási pénzt lopott, a fényűzés buktatta le

parkolási díj, lopás, Józsefváros
Vágólapra másolva!
A beszedett parkolási díjak egy részét rendszeresen ellopta a józsefvárosi parkolási cég egyik alkalmazottja. A pénzből fényűző életvitelét biztosította, egzotikus helyen vakációzott, márkás ruhákat hordott. A férfit a Józsefvárosi Önkormányzat bejelentése alapján elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté polgármester beszélt arról, hogy sikkasztás miatt elfogták a VIII. kerületi parkolási cég munkatársát – írja a Pesti Srácok. A férfi rendszeresen lopott parkolási bevételeket a kasszából. A biztonsági felvételeken is látszik, hogy a táskájába pakolja a pénzt, de előfordult olyan is, hogy előbb a fiókba tette a pénzt, majd onnan rejtette a táskájába.

A lap forrása azt mondta, a férfi az utóbbi időkben fényűző életmódot élt, ami feltűnt az önkormányzatnak is. Egy belső ellenőrzéskor le is bukott, mivel

a parkolóautomatákból beérkező pénz összege és a megszámolásukat követő befizetések összege nem egyezett.

A biztonsági kamerák felvételei bizonyítják, hogy ezt a különbséget K. Zoltán pénzszámláló tette el magának.

A történtekről a parkolási igazgatóságot irányító Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vezetője tájékoztatta Kocsis Máté polgármestert, aki azonnal feljelentést tett az ügyben, és kérte a büntetőeljárás megindítását.

A lap szerint K. Zoltánt szerda reggel éppen akkor fogták el a rendőrök,

amikor a lopott pénzt próbálta beváltani a postán.

Egy szemtanú szerint a rendőrök órákig helyszíneltek a központ Német utcai székhelyén, több rendőrautó állt az igazgatóság előtt.

A rendőrök a férfi lakásán is házkutatást tartottak, ahol dokumentumokat és egyéb bizonyítékokat foglaltak le.

Ezután K. Zoltánt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását.

A lap forrása szerint K. Zoltán

annak a Biál Csabának az unokatestvére, aki az utóbbi években több kerületben is megfordult mint parkolási szakértő, de előbb-utóbb mindenhonnan távoznia kellett. Jelenleg a Karácsony Gergely vezette Zuglóban dolgozik,

az önkormányzat honlapja szerint.