Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap. Reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán, és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban.

Tizennégy kocsit díszítettek fel

A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot - köztük félmillió, Hollandiából érkezett dáliát - és több mázsa szárazvirágot használtak fel. A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol  egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat, és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira.

Kattintás után galéria nyílik!Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

21 méter magas virágsárkányt is készítettek

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú, és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői. Szavazni 18 óráig lehet, az eredményt este a Karneváléj című arénashow kezdetén jelentik be a Nagyerdei Stadionban.

Külföldi csapatok is felvonultak

Ugyancsak ott derül majd ki, mely művészeti csoportokat díjazza a karnevál díszvendégeiből álló zsűri. Az idei virágkarneválon tíz hazai mellett tíz külföldi tánc- és hagyományőrző csoport vonult fel, és mutatta be produkcióját nagy tapsot kiváltva a felvonulási útvonal két oldalát zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt.

Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren lépnek színpadra, az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződik be Debrecenben.