Valaki megnyerte a hatos lottó történetének egyik legnagyobb nyereményét

hatos lottó 2017.08.20.
Nézze meg a Hatoslottó szelvényét! Lehet, hogy az Ön (fenti) számait sorsolták ki 2017. augusztus 20-án!
Vágólapra másolva!
12 hét halmozódás után ismét gazdára talált a hatos lottó főnyereménye. A 33. hétvégén megtartott sorsoláson a 2, 22, 23, 30, 43, 45 számokat megjátszó szelvény tulajdonosa a hatos lottó történetének 5. legnagyobb főnyereményével, 1,043 milliárd forinttal gazdagodik.
Vágólapra másolva!

A hatos lottó legnagyobb főnyereményét 2008-ban, 28 hét halmozódás után a 11, 18, 26, 42, 43, 45 nyerőszámokkal vitte el egy szerencsés játékos, aki akkor 2,958 milliárd forintot nyert.


A hatos lottó második legnagyobb főnyereményét pedig tavaly vitték el.

Akkor 16 hétnyi halmozódás után 1,571 milliárd forinttal lett gazdagabb a szerencsés nyertes.

Az ünnepi hétvégén, az augusztus 20-i sorsoláson volt telitalálat a hatos lottón. A szerencsés nyertes 1,043 milliárd forintot vihet haza. Forrás: MTI/Balaton József

Idén, a mostanit megelőzően már két alkalommal is volt telitalálatos a hatos lottón, egyszer 77, majd azt követően 237 millió forintnak örülhettek a nyertesek.

De a tavalyi év is a nyertesek éve volt, ugyanis 2016-ban a hatos lottón tizenhat telitalálat született 44 millió és 845 millió forint közötti főnyereményekkel.

Nézze meg a hatos lottó szelvényét! Lehet, hogy az Ön (fenti) számait sorsolták ki 2017. augusztus 20-án! Forrás: Origo

A mostani nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2017. november 18-ig kell jelentkeznie a nyereményéért.

Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetén a lottótársaság egy külön telefonszámot tart fenn a nyertes jelentkezésének céljából, ez az úgynevezett „nagynyertes vonal”. Ez a telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán, és minden értékesítőhelyen is megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a nyertes szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása a lottótársaság által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, addig az meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is.

A hatos lottón néhány éve például 214 millió forintért nem jelentkezett egy nyertes.

Az ilyen át nem vett nyeremények egy olyan elkülönített alapba kerülnek, mely a rendszeresen szervezett különsorsolásos akciók finanszírozására szolgál.

Azaz, azok a pénznyeremények is, melyekért nem jelentkezik jogos tulajdonosuk, végül szintén a hazai játékosokat gazdagíthatják.