Válasz nélkül marad, hogy a terroristák gyilkolják az európaiakat

2017.08.24. 10:33

Válasz nélkül marad, hogy a terroristák gyilkolják az európaiakat, és ha Magyarország és Lengyelország nem emelte volna fel a szavát, akkor a„terrorizmust is szétosztják Európában”, és nemcsak Brüsszelben és Párizsban lehetnének merényletek, hanem Budapesten és Varsóban is - jelentette ki az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A kutató azon az állásponton van, hogy a brüsszeli politikai elit már nem képes arra, hogy hátraarcot hajtson végre az illegális bevándorlás kezelésének a kérdésében, ezért

egyre több országban nemzetállami kézbe veszik a problémát.

Mivel az EU nem képes megoldást találni a migrációs problémára, az uniós polgárok egyre kevésbé tolerálják a jelen helyzetet, így kénytelenek az országok maguk kezelésbe venni a felmerülő problémát.
Kovács István elmondta, hogy a V4-ek és Brüsszel csapatában nem történt semmi változás a legutóbbi merénylet óta, csupán megrendült beszédek hangoztak el.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Ugyanakkor a V4-ek azt hangoztatják, hogy a bevándorlás nem adomány és erőforrás, hanem a kultúránkat fenyegető veszély.

Ott gátolták meg hatékonyan az illegális bevándorlást, ahol érdemben fellépett a politikai vezetés, ilyen intézkedés például a kerítés felépítése Magyarország déli határán” - mondta Kovács István.