Szijjártó Péter: Felháborító a távozó holland nagykövet nyilatkozata

Szijjártó Péter
Budapest, 2017. május 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart 2017. május 22-én Egyedül a magyar határkerítés nyújt megbízható védelmet az illegális bevándorlással szemben címmel a külügyminisztériumban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Felháborítónak nevezte és a lehető leghatározottabban visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a távozó holland nagykövet nyilatkozatát csütörtökön Budapesten, újságírók előtt.
Vágólapra másolva!

Hangsúlyozta: különösen határozottan utasítja vissza azt, amikor a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében.

- fogalmazott.
Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták "ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart 2017. május 22-én Egyedül a magyar határkerítés nyújt megbízható védelmet az illegális bevándorlással szemben címmel a külügyminisztériumban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter jelezte azt is, amíg a holland nagykövet nem megy haza,

a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten.

Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi.

Ilyet ne engedjen meg magának senki Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben!

- fogalmazott a miniszter.