A Teréz körúti robbantó akár életfogytiglant is kaphat

2017.08.25. 08:21

A Teréz körúti robbantás elkövetőjét akár terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsíthatják, így ha elítélik, akár életfogytiglant is kaphat - olvasható a Magyar Időkben. A férfi saját készítésű bombával támadt rá tavaly szeptemberben egy járőrpárra a VI. kerületi Király utca sarkán. 

A napilap arról számol be, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatását.

A feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Központi BíróságonFotó: Szabó Gábor - Origo / Szigetváry Zsolt - MTI

A 24 éves férfit egyelőre több ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel és robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsítják, mert tavaly szeptember 24-én szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra a VI. kerületi Király utcánál.

A robbantó egyébként részletesen beszámolt a robbantás előkészületeiről. Elmondta, hogy az interneten talált leírás alapján állította össze először a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet ki is próbált. A tűzszerészek fel nem használt robbanóanyagot találtak elfogása után a nem sokkal korábban vásárolt présházban, ahol a gyanúsított kísérletezett.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a terrorcselekmény előkészületének bizonyítását a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK