Horvát neonácikkal szövetkezik Vona Gábor

Vágólapra másolva!
Egy szélsőjobboldali, gyakran fasiszta jelképeket használó horvát párt lett a szövetségese Vona Gábornak és a Jobbiknak - számolt be róla a TV2 hírműsora, a Tények. A párt elnöke, Frano Cirko gyakran jelenik meg olyan pólóban, amelyen a horvát nacionalista Ante Gotovina arcképe látható, illetve náci karlendítést is gyakran használ nyilvánosan. A Jobbik képviselőivel is gyakran mutatkozik a horvát szélsőjobboldali politikus. A Jobbik többször kiállt Gotovina mellett, Cirko pedig a Magyarországon elsőfokon terrorcselekményekért elítélt Budaházyt támogatta.
Vágólapra másolva!

A horvát Tiszta Jog párt korábbi politikusa Vona Gáborral és a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval is fotózkodott már - hangzott el a Tényekben.

A horvát szélsőjobboldali politikus saját hazájában - enyhén szólva - kétes hírnevet szerzett. Rendszeresen náci karlendítéssel fotózkodik, és a Hágában korábban háborús bűnökkel vádolt Ante Gotovina horvát tábornokot támogató rendezvényeken jelenik meg. Gotovina volt az egyik parancsnoka a krajinai szerbek ellen indított Vihar hadműveletnek, melyben a horvátok rengeteg atrocitást követtek el és ezreket űztek el otthonukból.

A Jobbik antiszemita és a cigányellenes botrányai után nem meglepő, hogy a náci Frano Cirkóval is jó a viszonyuk.