Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő vasárnap, az M1 csatornán nyilatkozott a velencei polgármester döntése kapcsán. Luigi Brugnaro ugyanis - ahogy azt az Origo tegnap megírta - a héten bejelentette, utasítani fogja a velencei rendőröket, hogy ha valaki a Szent Márk téren "Allah akbar"-t kiabál, azt azonnal le kell lőni.

A szakértő kifejtette, hogy néhány hónapja már várható volt, hogy Európában valahol "kimondják a tűzparancsot" a terroristák ellen. 

Nógrádi azt mondta: az Iszlám Állam tevékenységének hatására radikalizálódott sok, Európában élő muszlim ember, ugyanakkor egyre több európai mondja azt, hogy elég volt"

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőFotó: Marton Szilvia


Kitért arra is, hogy az Európába áramló menekülteknek csak a töredéke ténylegesen politikai menekült, és - szemben az egyes európai várakozásokkal - nem a képzett, nyelveket beszélő fiatalok jöttek, az ide érkezők döntő részének nincs semmilyen iskolai végzettsége, nem tudnak nyelveket. 

A merényletek száma megnőtt Nyugat-Európában, az európai emberek rendet akarnak, a rend és a biztonság az első helyre került. 
A velencei polgármester kijelentése a jéghegy csúcsa, a jéghegy még csak most jön" 

- hangsúlyozta Nógrádi György.