Makk Károly "tűzzel telve ment el", éppen azon gondolkodott, hogy új filmet kellene forgatni - mondta Koltai Lajos a szerdán elhunyt Kossuth-díjas filmrendezőt méltatva.

Forgatási terveiről néhány hete beszélt Koltai Lajosnak. Nyaralójában egy kupac papír közt bukkant egy nagyszerű forgatókönyvre,  "ezzel kezdett el foglalkozni, ennek tüzében égett most" - fogalmazott a filmrendező, operatőr.

Nagy formátumú, vállalkozó kedvű emberként jellemezte egykori tanárát, aki merte vállalni a kockázatot, próbált újítani. Életszeretettel teli figura volt, aki nem csak egyszerűen imádta az életet: kevesen értenek hozzá, hogyan kell igazán jól élni, de ő tudta - méltatta őt.

"Elképesztő filmjeiből ismertük meg, amit ő tudott. Rengeteg fantasztikus filmet csinált, nemcsak az induló alkotások, a Liliomfi volt ilyen. A Szerelem, a Megszállottak is nagy erejű művek" - fogalmazott.

"Amikor elkezdett egy filmet, mindig azt mondta: az ember feltűri az inge ujját, és nekiáll. Csak neki kell állni a következő feladatnak, bármi legyen is az, az ember megcsinálja" - emlékezett vissza Koltai Lajos.