Fidesz: Egyre több jut oktatásfejlesztésre

ÉPÜLET Foglalkozás HASZNÁLATI TÁRGY iskola könyv pedagógus SZEMÉLY tanévkezdés tankönyvcsomag TÁRGY
Debrecen, 2016. augusztus 29. Tankönyvcsomagokat állít össze egy pedagógus a tanévkezdés előtt a debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola tornatermében 2016. augusztus 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Míg a szocialisták forrásokat vontak el, a Fidesz fejleszti az oktatást. Ezt mutatja, hogy 2018-ban 552 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az utolsó, szocialisták által elfogadott költségvetésben - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása szorongással teli volt a tanévkezdés, mert a szocialisták évről évre csökkentették az oktatásra, az iskolák fenntartására fordítható forrásokat.

A Fidesz ennek vetett véget azzal, hogy ma már egy erős állami fenntartó biztosítja az iskolák működését. Az elmúlt öt évben átlagosan

50 százalékkal nőtt a pedagógusok illetménye

- tette hozzá. A szocialisták legnagyobb bűne a forráskivonás volt, a pedagógusokat ezért egyhavi fizetésüktől estek el - mondta a szóvivő.

Ezzel szemben Fidesz-KDNP kormány folyamatos forrásokat biztosít az iskolák felújításához, illetve számos új tanuszoda és tornaterem épül - jelentette ki.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az állam egymillió gyereknek biztosítja ingyen a tankönyvet, ezért a szülők is fellélegezhetnek tanévkezdéskor. A

tankötelezettek 87 százaléka ingyen kapja

a könyveket. Továbbá minden rászoruló gyermek ingyen juthat napi háromszori étkezéshez az iskolában.