Fidesz: Egyre több jut oktatásfejlesztésre

2017.09.02. 14:12

Míg a szocialisták forrásokat vontak el, a Fidesz fejleszti az oktatást. Ezt mutatja, hogy 2018-ban 552 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az utolsó, szocialisták által elfogadott költségvetésben - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Puskás Imre hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása szorongással teli volt a tanévkezdés, mert a szocialisták évről évre csökkentették az oktatásra, az iskolák fenntartására fordítható forrásokat.

A Fidesz ennek vetett véget azzal, hogy ma már egy erős állami fenntartó biztosítja az iskolák működését. Az elmúlt öt évben átlagosan 50 százalékkal nőtt a pedagógusok illetménye - tette hozzá. A szocialisták legnagyobb bűne a forráskivonás volt, a pedagógusokat ezért egyhavi fizetésüktől estek el - mondta a szóvivő.

Ezzel szemben Fidesz-KDNP kormány folyamatos forrásokat biztosít az iskolák felújításához, illetve számos új tanuszoda és tornaterem épül - jelentette ki.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az állam egymillió gyereknek biztosítja ingyen a tankönyvet, ezért a szülők is fellélegezhetnek tanévkezdéskor. A tankötelezettek 87 százaléka ingyen kapja a könyveket. Továbbá minden rászoruló gyermek ingyen juthat napi háromszori étkezéshez az iskolában.