Iskolásoknak árult drogot a rendőrség közelében, leteperték

Vágólapra másolva!
A TV2 Tények című műsorának riportja szerint fényes nappal, egy iskola közelében teperték le felfegyverzet rendőrök azt a 23 éves férfit, aki úgynevezett "varázsdohányt" árult fiatalkorúaknak. Az elmúlt hetekben több tucat fiatal került kórházba a néhány száz forintért beszerezhető új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt.
Vágólapra másolva!

A drogdíler egy dohánybolt előtti teraszon találkozott vevőivel, majd egy tasaknyi vegyszerrel kezelt dohányt tett az asztalra. Ekkor csaptak le rájuk a felfegyverzett, civilruhás nyomozók.

Nem csak két iskola, de a rendőrség is mindössze néhányszáz méterre van attól a helytől ahol a férfi a varázsfűre kersztelt pszichoaktív anyagot árulta.

Nem sokal később a díler már a bíróság folyosóján várta a nyomzási bíró döntését az elözetes letartóztatásáról.

A TV2 információi szerint a férfinek öt különböző rendörségi ügye van. Egy pénzbüntetést pedig nem fizetett ki, amiért börtön vár rá. Állitólag másfél hónapja kezdett el drogot árulni.

Czövek János, a gyanúsított ügyvédje elmondta, hogy ügyfele

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyetes szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy

A TV2 riportjából az is kiderült: a vegyszerrel átitatott, mindössze néhány száz forintért beszerezhető varázsdohány miatt sokan lettek rosszul az elmúlt hetekben.

Csak augusztus 20-án 18 embert vittek el a mentők a kőbányai Hős utcából és környékéről.

Itt egyébként virágzik a varázsdohány kereskedelem, éppen ezért mindennaposak a rendőrségi razziák.

A VIII. kerületben elfogott 23 éves férfi állítólag egy festékboltból szerezett be azokat a vegyi anyagokat, amiket a dohányra permetezett. A férfi saját maga is fogyasztója a pszichoaktív szernek.