„Orbán vagy a kerítés lebontása” a jövő évi parlamenti választás igazi, és nem kis tétje - mondta Hidvéghi Balázs vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, harmadik éve tart az Európát alapjaiban fenyegető „tömeges migrációs invázió”. Egyes előrejelzések szerint a következő években újabb 60 millió migráns indulhat el Afrika felől.

„Választhatunk, hogy vagy megvédjük az országunkat, vagy engedjük, hogy mindörökre megváltozzon” - fogalmazott Hidvéghi, kiemelve, hogy a polgári nemzeti oldal azon dolgozik, hogy megerőzzék Magyarország biztonságát.Szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának”- tette hozzá.

Sorakozik a Soros-társulat

„A másik oldalon azonban már felsorakozott a Soros-társulat, és mindannyian egyértelművé tették, hogy ők készek elfogadni a tömeges migrációt.” Szerinte jelenleg az ellenzéki oldal a belső erőfitogtatással van elfoglalva, de ebben a kulcskérdésben világos az álláspontjuk:

készek elfogadni a Soros-tervet, a kvótát, a tömeges betelepülést. 

Botkának és Gyurcsánynak egy a célja

Hangsúlyozta, a „Soros-társulat” tagja Botka László, aki szocialista miniszterelnök-jelöltté választása után Brüsszelbe megy, ahol korábban világossá tette: lebontaná a magyar határt védő kerítést. „Ugyanide tartozik Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció” - mondta a kormánypárti politikus, aki szerint a volt kormányfő szintén a brüsszeli bevándorláspolitika lelkes támogatója.

Hidvéghi Balázs közéjük tartózóként említette az Együttet is, amelyről elmondta, vezetői a déli határnál „Soros-szervezetek vezetőivel” tüntettek a magyar határvédelmi intézkedések ellen.

A Jobbik iránya széljárással változik

A Jobbik elnökéről szólva kifejtette, „mára már megszokhattuk, hogy Vona Gábor, amit az egyik nap mond, azt a pénzért és a hatalomért másnap simán letagadja”.

A Jobbik ezért teljesen megbízhatatlan szereplővé vált 

- mondta, megjegyezve, hogy a Jobbik a baloldalhoz hasonlóan nem szavazta meg azt az alaptörvény-módosítást, amely alkotmányos szinten tiltotta volna meg a kötelező betelepítést.

Hidvéghi Balázs közölte, a Fidesz számít arra, hogy utcai zavargások lehetnek az őszi választási kampányban. A környező országokban és a Balkánon számos példa található arra, hogy magukat civilszervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések próbálkoznak utcai zavargásokkal” - mondta. Szerinte hasonlóra lehet számítani, „amikor Magyarországon polgári engedetlenséget hirdetnek, vagy erről beszélnek és belengetnek erőszakot. Mindenre fel kell készülni, de mindenkit felszólítunk arra, hogy tartsa be a demokratikus szabályokat” - tette hozzá.