Kristállyal kereskedtek Kiskunfélegyházán

Vágólapra másolva!
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem miatt emelt vádat egy 44 éves kiskunfélegyházi férfi és 29 éves élettársa ellen, akik 2013-tól 2017. április elejéig Kiskunfélegyházán „kristály" fantázianevű kábítószerrel kereskedtek.
Vágólapra másolva!

A 44 éves férfi és élettársa egy családi házban éltek, itt árulták a kábítószert 2013 óta. A „kristály" nevű drogot a nő vásárolta kéthetente nagyobb mennyiségben ismeretlen személyektől. Ezt kisebb darabokra osztották és műanyagtasakban árulták három és ötezer forint közötti értékben.

Naponta akár harminc vevő is megfordulhatott náluk.

2017. április elejéig folyamatosan árulták a drogot.

A rendőrök április 8-án elfogták őket, a házkutatás során találtak összesen húsz gramm port és 85 000 forint készpénzt. A lefoglalt por kábítószernek minősülő pentedront tartalmazott, a pénz pedig a drogkereskedelemből származott. A vizeletvizsgálatból kiderült, hogy a férfi is fogyasztott a kábítószerből.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, az ügyészség kábítószer kereskedelemmel vádolja őket. Az ügyész mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetést és a közügyektől való eltiltást javasol. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.