Rossz megyébe küldte a mentőket, meghalt egy nő

Kemény melók - Száguldanak és életet mentenek; ők a mentők!
Vágólapra másolva!
Vaján, a háziorvosi rendelőben két orvos próbált megmenteni egy 29 éves nőt, aki elájult. A mentőket is riasztották az újraélesztéshez, de pár száz kilométerrel arrébb, Bajára küldték őket.
Vágólapra másolva!

Az operátor félreértette a címet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaja helyett a Bács-Kiskun megyei Bajára küldte a kocsit.

A távolság a két település között pontosan 473 kilométer.

A Bajára érkező mentősök természetesen nem találták a beteget, viszont Vajáról sürgették őket, hogy jöjjenek segíteni. Hat perccel később már a valódi címre indulhatott egy másik kocsi, és gyorsan, hat perc alatt oda is értek, de már nem sikerült megmenteni a nőt.

A Népszava megkereste a vajai háziorvosokat, akik elmondták, hogy a kiérkező mentők profizmusa megkérdőjelezhetetlen volt, de a 112-es segélyhívó operátorának tévedéséről semmit nem tudnak mondani. Azt még nem lehet tudni, hogy mi okozta a nő halállát.

A mentők ráadásul a hívástól számítva 12 perc múlva a helyszínen voltak, ami gyorsnak számít. Elképzelhető, hogy egyébként sem tudták volna megmenteni a nőt.

Az ORFK közlése szerint: „négy hívás érkezett a Hívásfogadó Központba, az operátor a későbbi hívások közül kettőben hibázott, aminek a konkrét esetben a mentésre nem volt hatása.”