Kiderült, ki dobta a Molotov-koktélt

2017.09.09. 09:45

Tavaly októberben egy érdi családi házba valaki Molotov-koktélt dobott. A házban többen is voltak, de nem sérült meg senki. A rendőrség emberölési kísérlet miatt indított nyomozást, amit nemrég megszüntetett, mert váratlan fordulat történt.

Egy éve augusztusban költözött be a Rostás család egy érdi házba egy csereüzletre hivatkozva, amit a ház egyik tulajdonosával, az elvált pár férfi tagjával kötöttek. Ezután a ház másik tulajdonosa, a férfi volt felesége többször is kihívta rendőrséget, mert állítása szerint

megfenyegették, zaklatták, és el kellett menekülnie saját házából, ahová később mégis visszament.

Októberben aztán valaki Molotov-koktélt dobott a házba, a Rostás család több tagja is bent volt az épületben. Utána a ház előtt parkoló autót is felgyújtották. A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben.

A családfő, akinek a családja a házban volt a gyújtogatás idején, a médiában rasszista és cigányellenes bűncselekménynek állította be az esetet, és a ház másik felének a tulajdonosát, T. Erikát gyanúsította.

A Privatkopo.hu információi szerint a rendőrség most befejezte nyomozást, mert váratlan fordulat történt az ügyben. Kiderült a nyomozás közben,

hogy éppen az a férfi dobott a házba Molotov-koktélt, aki rasszista vádakkal fenyegetett, és akinek a családja is bent volt a házban a támadás idején.

Azt a látszatot akarta kelteni, hogy a ház másik tulajdonosa dobta a Molotov-koktélt. Remélte, hogy a támadás után a nő inkább magától elmegy a házból.

A bűnügyi portál úgy tudja, a férfi ellen a hatóság félrevezetése miatt javasolt vádemelést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.