Átadtak a románoknak 22 migránst

2017.09.10. 10:56

36 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon. A többségük afgán állampolgárnak vallotta magát.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szeptember 9-én három esetben, összesen 16 bevándorlót fogtak el a rendőrök Balotaszállás, Bácsbokod és Hercegszántó területén. Közülük 11 fő afgán, 3 fő koszovói és 2 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuknak jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Átadták a román hatóságoknak azt a 22 határsértőt, akit szombatra virradóra állítottak elő Battonyánál - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elfogottak közül 10 ember iraki, 10 szír, egyikük török és egy másik férfi kenyai állampolgárnak vallotta magát.

Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták igazolni. Meghallgatásukon menekültkérelmet nem nyújtottak be.