Korszerűsítik a zalaegerszegi sportiskola energetikai rendszerét

Vágólapra másolva!
Több mint háromszázmillió forint európai uniós támogatással korszerűsítik Zalaegerszegen a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola teljes építészeti és energetikai rendszerét - közölte a város önkormányzata.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program önkormányzati épületek felújítására szánt keretéből, 314 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A 2018 márciusáig tartó munkálatok részeként

  • kicserélik az intézmény nyílászáróit,
  • külső homlokzati hőszigetelését,
  • korszerűsítik a világítást
  • és akadálymentesítést is végeznek.

A felújítási munkák az iskola négy épületrészét érintik: a tornacsarnokot, a tornatermet, a tantermi épületet és az összekötő folyosót. Felújítják a lapos tetőt is, amely csapadékvíz elleni szigetelést és hőszigetelést kap.

A tornacsarnoknál akadálymentesített vizesblokkot és öltözőt, a tantermi részen pedig akadálymentes mosdót alakítanak ki.

Az épület fűtési rendszerét hőszivattyú beépítésével teljesen átalakítják, ezzel együtt korszerűsítik a kazánházat, a fűtéscsöveket, a radiátorokat pedig szabályozhatóvá teszik. A használati meleg vizet a tantermek tetejére épített napelemes rendszer biztosítja majd, az iskola világítását pedig LED-technológiával korszerűsítik.