Gyurcsány mondja meg, mit tud a szocialista korrupcióról

2017.09.13. 16:27

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc volt kormányfőtől, a DK elnökétől arra, hogy mit tud a 2010 előtti korrupciós ügyekről.

Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője kifejtette: Gyurcsány Ferenc keddi dunaújvárosi lakossági fórumán arról beszélt, hogy 2010 előtt visszakérték a kormányzati beruházásokra szánt pénzek 20 százalékát.

A volt miniszterelnök már korábban is tett azzal kapcsolatos kijelentést, hogyan működött a kormányzati korrupció a szocialista országvezetés alatt, úgy fogalmazott ugyanis, hogy sok helyről vándorolt pénz az MSZP-hez, de jobb nem tudni, honnan - mondta Puskás Imre, hozzátéve: a DK elnökének volt olyan nyilatkozata is, amely szerint többek között azért hagyta el az MSZP-t, mert ott lopnak.

Mennyi pénz került az MSZP kasszájába?

A Fidesz szóvivője szerint viszont kedden Gyurcsány Ferenc már „konkrét bejelentéssel szolgált”, amellyel kapcsolatban kérdéseket intézett az ellenzéki pártelnökhöz. Mit tud pontosan Gyurcsány Ferenc ezekről a korrupciós ügyekről, és kik kértek vissza a kormányzása idején 20 százalékot a beruházásokból? - kérdezte Puskás Imre, aki arra is választ vár, hogy ez a 4-es metró „szétlopott” beruházásánál is igaz volt-e, illetve ebből a projektből mennyi pénz került az MSZP kasszájába.

A szóvivő szerint kérdés továbbá, hogy a DK elnöke keddi „bejelentése” után mikor fordul az ügyészséghez, mikor tesz feljelentést a 2010 előtti kormányzati korrupció működéséről.