Nyugdíjasokat védő újságírókat támadott meg a Jobbik

jobbik vona ripost
Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az ellenzéki pártok között konszenzus született abban, hogy úgy járhatnak be a nekik nem tetsző szerkesztőségekbe, mint mások a boltba üdítőért, csupán azért, mert nem úgy tálalnak egyes eseményeket, ahogy ők szeretnék. A mai napon a Jobbik-elnök Vona Gábor különítménye, az N1TV jelent meg fenyegetőleg a Ripostnál, és intézett súlyos támadást a sajtószabadság ellen. Most az nem tetszett nekik, hogy az újságíró védte a nyugdíjasokat. A „stábot” Vona Gábor volt testőre, a televízió szerkesztőjének kinevezett Szilvási Péter vezette. 
Vágólapra másolva!

Ma délelőtt 11 óra körül jelent meg a Jobbik-közeli N1TV a Ripost média épületénél. Amiatt törtek rájuk Vona emberei, mert egyik cikkükben a pártelnököt bírálták, és megírták azt, hogy Vona tévéje megalázott egy nyugdíjast, akire lakásában törtek rá.

Vona Gábor volt testőre és a Jobbik-TV operatőre betör a Ripost szerkesztőségébe Forrás: Ripost

Az írás szerzőjét keresték meglehetősen ingerülten, számon kérve rajta, hogy miért tüntette fel negatív színben a szívükhöz közel álló politikust. „Bűncselekményt elkövetve, a recepciósokat megtévesztve jutottak be a kiadó épületébe, csalással, hamis adatok közlésével, illegálisan megszerezve egy belépőkártyát. Céljuk az volt - akárcsak a Momentum politikusainak az Origo szerkesztőségében -, hogy egy kamera előtt félemlítsék meg a újságíróit” - írja a Ripost.

A csalás és a sajtószabadság elleni alantas támadás mellett azért is különösen gyomorforgató a Jobbik akciója, hiszen a fő bajuk az, hogy az újság egyértelműen a nyugdíjasok mellé állt. Miután Vona Gábor ocsmány szavakkal szidta a nyugdíjasokat, az idős emberek pedig érthetően félni kezdtek. A konkrét esetben pedig egy olyan idős embert védett a Ripost, akit a Jobbik keretlegényekként működő házi tévéje zaklatott.

Vona Gábor volt testőre és a Jobbik-TV operatőre betör a Ripost szerkesztőségébe Forrás: Ripost

A csapatot Szilvási Péter vezette, aki korábban Vona testőre volt, majd Vona személyesen küldte az N1TV-be. A legagresszívabb riporterként tartják számon a Jobbik-tévé környékén. Persze, már amennyire riporternek tekinthető. A Ripost információi szerint a testőr a pártelnök személyes utasítására került a stábba, és általában őt használják a „levadászós”, a riportalanyokat megalázó munkákra.

A Ripost szerkesztőségébe berontó Szilvási évek óta dolgozik Vona testőreként, olyan szoros kapcsolatban áll vele, hogy a pártelnök táskahordozójaként is emlegetik. A legbizalmasabb iratokat, küldeményeket is rábízza Vona. Amint a biztonsági kamerák felvételeiről kiderült, a Jobbikos osztag már a behatolás előtt jó fél órával felderítette a terepet, nyilvánvalóan valamiféle előzetes behatolási tervet készítve.

Szilvási Péter

A botrányra még visszatérünk.