Nézőpont: A balliberális pártok már nem mernek beszélni a migrációról

Vágólapra másolva!
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyarországi ellenzéki, különösen balliberális pártok korábban tagadták, manapság pedig egyre kevésbé mernek beszélni a tömeges illegális migráció jelenségéről, annak veszélyéről. A népszerűségük közben egyre inkább apad.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet elemzője az m1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, hogy az ellenzéki pártok 2015-ben először tagadták a tömeges bevándorlás jelenségét, azt hangoztatták, hogy ez csak a Fidesz által kreált álprobléma. Voltak továbbá olyan baloldali politikusok, akik azt mondták, hogy bevándorlók ezreit kell befogadni.

Így például Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke - aki még otthonába is befogadott migránsokat - azt mondta, szerinte a migráció jó Magyarországnak

- emlékeztetett az elemző.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy főként a balliberális pártok egyértelműen bevándorláspárti, befogadó politikát képviseltek. Ugyanezen pártok vezető politikusai a kötelező betelepítési kvóta kapcsán kialakult vitában is tagadták a jelenséget, és elfogadó álláspontot képviseltek.

Mindeközben a választópolgárok pedig azt látták, hogy százezrével érkeztek az illegális bevándorlók, amely komoly feszültségeket okozott az európai országokban, s ez az ügy európai uniós szintű problémává alakult át.

Deák Dániel szerint emiatt az ellenzéki politikusok mára már nem mernek a migráció ügyében megszólalni. Az MSZP és a DK prominensei azt viszont továbbra is tagadják, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között kapcsolat lenne.

Forrás: Hirado.hu

- mondta el Deák.

Hozzátette azt is, hogy azok a politikusok akik, ezeket tényeket tagadják, a valósággal, illetve a tényekkel mennek szembe.
A Nézőpont kutatója szerint az, hogy az MSZP történelmi mélyponton van, nagymértékben köszönhető annak is, hogy a szocialisták bevándorláspárti politikát képviseltek.

A Jobbik pálfordulása

Deák Dániel kitért arra is, hogy a Jobbik érdekes pályát járt be az illegális bevándorlás kapcsán. Kezdetben Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt a leginkább bevándorlásellenes politikus.

Később viszont Vona az alaptörvény-módosítást is "megpuccsolta", s egy későbbi interjúban azt mondta, hogy pár ezer ember befogadásán még el is lehetne gondolkodni.

Mindezek a Jobbikon belül is feszültséget eredményeztek, a párt szavazói pedig elbizonytalanodtak.