Több mint tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyerekellátást

2017.09.19. 13:49

Összesen tizennégymilliárd forintot szán a kormány a sürgősségi és baleseti gyermekellátás fejlesztésére országszerte- jelentette be az emberi erőforrások minisztere, Balogh Zoltán.

Balogh Zoltán sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a fejlesztések révén egyedülálló módon két új szakma is létrejön: a gyermeksürgősségi és a gyermektraumatológia.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásából végrehajtandó fejlesztések során rövidülnek a betegutak, de lesz épületfejlesztés, műszerbeszerzés is- mondta a miniszter.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Balogh Zoltán hangsúlyozta, szeretnék hogy2020-ra létrejönnének az ellátóhelyek illetve azok országos rendszere, melyhez a teljes képzési rendszert is megújítanák.

A program során jelentős infrastrukturális fejlesztés, valamint gép- és műszerbeszerzés is lesz- mondta Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.

A cél az, hogy egy balesetet szenvedett gyermek a lehető leghamarabb a legmagasabb szintű ellátást kapja az ország bármely részében- emelte ki nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkorház főigazgató-főorvosa.

A prorgamban öt vidéki város is részt vesz: a győri, a debreceni, a miskolci, a szegedi és a pécsi - gyermekgyógyászati központ.