Az ellenzék leszerződött a határkerítés lebontására, ezzel pedig egyaránt veszélyezteti Magyarország és Európa biztonságát - jelentette ki Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A „Soros-terv” része, hogy uniós hatáskörbe kerüljön a határvédelem ügye, aminek része a magyar határvédelmi kerítés lebontása - mondta a szóvivő.

Emlékeztetett, erről Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölte is beszélt, illetve az Együtt programjában is olvasható a kerítés lebontásának terve. A Jobbik megbízhatatlan, mert „kétértelmű nyilatkozatokat” tesz az ügyben.

Puskás Imre szerint ez súlyos következményekkel járna, majd Soros Györgyöt idézte, aki szerinte úgy fogalmazott: céljuk a menekültek védelme, aminek akadályát a nemzeti határok jelentik.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Soros szerint - folytatta - az egyes uniós tagországok saját határkerítésükkel önző migrációs politikát folytatnak, és ez aláássa azt a tervet, hogy az EU-ba évente egymillió migránst betelepítsenek.

Nem kétséges, hogy Soros György terve a magyar ellenzéki pártok szándékával összhangban veszélyezteti az EU és Magyarország biztonságát - mondta a kormánypárti politikus.

Mindannyiunk számára fontos, hogy a magyar emberek pontos ismereteket kapjanak arról, hogy mit is jelent a Soros-terv és kinyilváníthassák véleményüket arról, hogy támogatják-e a kerítést vagy nem – emelte ki, miért fontos a nemzeti konzultáció.